Двама пострадаха тежко при падане на строителна платформа в София
Двама пострадаха тежко при падане на строителна платформа в София / снимка: БГНЕС
Двама пострадаха тежко при падане на строителна платформа в София
81493
Двама пострадаха тежко при падане на строителна платформа в София
  • Двама пострадаха тежко при падане на строителна платформа в София

Строителна платформа се срути върху двама души на бул. „Цариградско шосе" в София. Пострадалите са строителни работници - на 41 и 49 години.

Те са работели по строежа на многоетажен паркинг, когато платформата, на която са стояли, е паднала от 5-ия етаж на сградата.

Пристигналите на място пожарникари извадили работниците, които били откарани в университетската болница „Света Анна" в столицата с множество наранявания.

Единият е с тежко счупване на таза и се е наложила спешна операция. Другият е с тежки фрактури на двата крака, едната от които е отрита фрактура на подбедрицата, уточниха от болницата.

Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 oколо 13:30 часа. Пристигналите на място екипи установили, че е паднала метална платформа от строящ се паркинг. Това обясни директорът на столичната „Дирекция пожарна безопасност" - старши комисар Тошко Тошев:

„Извършвали са се ремонтни дейности на този строителен обект. Това е паркинг за автомобили и платформата в средата пада по една или друга причина - не мога да ви кажа точно. Двете момчета, които са работели вътре, имат травми на крайниците, спасени са, в момента са в спешното отделение на Окръжна болница. Само двамата са били на платформата".

Проверка на обстоятелствата, довели до инцидента извършват Инспекцията по труда и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Случилото се коментира Сашо Петров, главен инспектор от Инспекцията по труда:

„Нямаме никаква информация засега. Ще проверяваме целия обект. Не знам дали е имало други инциденти на този обект, но е нарушение след 1,50 м да не се носи каска".