ТИР прегази инспектор на ДАИ
ТИР прегази инспектор на ДАИ / снимка: БГНЕС, архив
ТИР прегази инспектор на ДАИ
81529
ТИР прегази инспектор на ДАИ
  • ТИР прегази инспектор на ДАИ

Служител на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" загина на място след като беше блъснат от ТИР по време на проверка. Нелепият инцидент е станал около 10.00 часа тази сутрин на пътя за Калотина.

При рутинна проверка инспекторът на ДАИ спира ТИР със сръбска регистрация. Случката се разиграва на разклона за град Костинброд, обясни за Дарик шефът на „Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. По време на проверката ги застига „гондола", натоварена с инертни материали с българска регистрация. „Тази гондола бива изтласкана от пътя от друг сръбски ТИР, като удря инспектора и го изхвърля отстрани на пътя", каза Цветанов.

Спреният за проверка автомобил е бил извън платното за движение. Мястото е удобно, обезопасено и има видимост, обясни шефът на ДАИ. Той каза, че загиналият 39-годишен мъж е един от най-добрите инспектори на „Автомобилна администрация" в страната. Той оставя сираци две малки деца.

Следствените действия по случая продължават. Предстои да бъдат извършени технически експертизи на тировете, участвали в инцидента, както и проверка на фирмите, собственици от сръбска и българска страна.