Део, Лео, „Фанданго“ и Камелия пеят на Есенния панаир в Разград
Део, Лео, „Фанданго“ и Камелия пеят на Есенния панаир в Разград / netinfo
Део, Лео, „Фанданго“ и Камелия пеят на Есенния панаир в Разград
81540
Део, Лео, „Фанданго“ и Камелия пеят на Есенния панаир в Разград
  • Део, Лео, „Фанданго“ и Камелия пеят на Есенния панаир в Разград

Музика за всеки вкус ще има на тазгодишното издание на Есенния панаир в Разград – съобщи заместник-кметът Ценка Таракчиева. По алеите на Градския парк пък от 9 до 15 септември ще се разположат щандовете на над 70 фирми от цялата страна.

40 щанда за захарни изделия и 6 – за понички ще посрещат посетителите на 24-ия Есенен панаир, ако подходят откъм улица „Паркова“. Сред продавачите на поничките имаше голяма конкуренция, а местата са малко и се наложи да се тегли жребий – обясни Таракчиева. Между тези щандове ще са и 16-те обекта от типа скара бира. Сергиите с промишлени стоки ще са подредени в участъка от хотел „Лес“ до стадиона. Фирми от Русе, Варна, Шумен, Търговище, Петрич, Хасково, Ловеч, Казанлък, Плевен и други градове ще предлагат: детски, дамски и мъжки облекла, чанти, обувки, детски играчки и други.

Атракционният кът е разположен на площ 3,5 дка между Ронда и Пантеона. Четири фирми от Шумен, Разгради Търговище подреждат атракциони, за които са представени документи за техническа изправност. Ще има виенско колело, автоскутер, центрофуга, паратропер, високоскоростен влак „гъсеница“, гондола и други.

На входа на алеята към хотел „Лес“ ще бъде поставена бариера, като за гостите на хотела ще има пропускателен режим, Там в определени часове ще става и зареждането на обектите. По алеите на парка ще бъдат поставени 4 химически тоалетни, както и допълнителен брой кошчета и контейнери. Терените ще се почистват ежедневно от служители на ОП“Паркстрой“. Фирма „Боду“ е ангажирана с охраната, ще има и палатка с дежурен служител от РПУ-Разград.

Официалното откриване на панаира е в 18,30 ч. на 9 септември на сцената на Ронда. Първият от  поредицата концерти е под надслов „Лудогорче и приятели“. В него освен детската фолклорна формация ще участват и самодейни състави.

От 19,00 ч. на 10 септември е концертът „Талантите на МШ“Илия Бърнев“ към читалище „Развитие 1869“. На следващия ден от 20,00 ч. е концертът на поп фолк певицата Камелия. В събота, 12 септември, от 20,00 ч. на сцената излиза 12-годишната полуфиналистка в „Детската Евровизия“ Борислава Цекова от Исперих, а след нея Бриана и Венета. На 13 септември в същия час концертът е на група „Фанданго“, а в понеделник – на Део и Лео. Последният концерт е в първия учебен ден е и под надслов „Довиждане, ваканция, училище, здравей“, в програмата участват възпитаници на Центъра за работа с деца.