Кандидатът за кмет на район „Младост” Йорданка Юнакова откри кампанията си (СНИМКИ)
Кандидатът за кмет на район „Младост” Йорданка Юнакова откри кампанията си (СНИМКИ) / снимки: БСП

„Аз съм жена на добра възраст, силна и енергична. Правя всичко в името на хората. Не обичам да се работи на парче. Екипен играч съм. Искам моят район да бъде спокоен, чист и уютен, с много зелени площи, място за спорт и качествено обслужване на гражданите в нова административна сграда. Благодаря, че подкрепяте моите цели и вярвате, че ще работя за тяхното реализиране. Ще разчитам на дългогодишния си опит и желанието всеотдайно и открито да работя заедно с вас за района. Доверете се на опита”. С тези думи се обърна към стотиците жители на „Младост” кандидатът за кмет на района от БСП Йорданка Юнакова при откриване на кампанията си. Тя подчерта, че е човек на честта и достойнството, доказан професионалист в сферата на образованието и два мандата успешен районен кмет на „Младост”.

„Познавам проблемите тук и зная как да ги разреша. Имам управленски опит, авторитет и доказана инициативност. Решението ми да се кандидатирам е мотивирано от тези очаквания, от многото свършена работа, от всички онези проекти и намерения, които предстои да бъдат реализирани. Имам опита, контактите и яснота какво и как трябва да се направи”, обясни Юнакова.

Кандидатът за кмет на район Младост Йорданка Юнакова откри кампанията си (СНИМКИ)
netinfo

„Това е дамата, доказала, че знае и прави точно това, от което имат нужда жителите на този район“. Кампанията й не случайно стартира от парка в „Младост“, който по време на нейното управление се превърна в това, което е сега – спокойна зона за разходки, отдих и игра на децата. Заедно с нея – тя, кмет на района, аз, председател на Общинския съвет, извоювахме 64 декара в района, на които вместо жилищни блокове и кооперации беше построен спортно-развлекателен комплекс – детски кът, спортни игрища за различни видове спорт. Пак тогава се направиха и две нови детски градини, едната от които с басейн”, каза водачът на листата на БСП-Варна за общински съветници, Борислав Гуцанов.  Той призова присъстващите да подкрепят социалистите от морския град и Йорданка Юнакова с №2 в бюлетината, защото от всеки жител на Варна „зависи бъдещето на града и на варненци”.

Кандидатът за кмет на район Младост Йорданка Юнакова откри кампанията си (СНИМКИ)
netinfo

Своята подкрепа за Йорданка Юнакова лично обяви и независимият кандидат за кмет на Варна, подкрепен от БСП, проф. Анелия Клисарова. „Това е една жена, един приятел, до който се чувстваш сигурен и винаги ще застане зад гърба ти. Можеш да се похвалиш и да поплачеш на рамото. Искрено се радва на чуждите успехи и затова е силна. Тя се опира на вас и ви вярва, затова вие също може да й вярвате. Затова съм сигурна, че ще успее. Още по-сигурна съм, че като стана кмет на Варна, тя няма да излиза от кабинета ми и ще настоява за зелени линии и за квартала си. Трябва да победим за доброто на варненци!”, категорична беше проф. Клисарова.

Присъстващите на откриването на кампанията на кандидата на БСП за районен кмет на „Младост” призоваха варненци да гласуват  с №2 на изборите на 25 октомври и си пожелаха успех в името на Варна и варненци.