Децата на секс туристите
Децата на секс туристите / ThinkStock/Getty Images

Пеперуда - така майката на Лейла нарича американеца, който "отлетял" веднага, щом научил за бременността ѝ. На Филипините ежегодно се раждат хиляди деца на чужденци, които прекарват там отпуската си като секс туристи.

Хиляди съдби

Бедността и безперспективността карат много млади жени от региона край филипинския град Олонгапо да работят като проститутки. Работа в местните барове търсят и жени от други места. В тази свръхконсервативна католическа страна е почти невъзможно да се направи аборт, в резултат от което ежегодно се раждат хиляди деца на секс туристи. Повечето от тях растат в крайна бедност.

Поколение без бащи

Четиригодишният Даниел вероятно никога няма да се запознае със своя американски баща. Неговите братя и сестри са от баща филипинец, който обаче изоставил семейството. Майката на Даниел от години работи като проститутка. Но се надява скоро да си намери нормална работа, защото иска да осигури на децата си живот, който да е по-добър от нейния.

Наследството на секс туристите

Малкият Раян (в средата) най-много обича да играе баскетбол. Баща му е японец, майка му е принудена да работи като проститутка в един бар в Олонгапо. Раян има още четири братя и сестри от различни бащи.

Когато бащата е светлокож

Светлокожите деца като Сабрина (в средата) биват наричани "Млечници". Тези деца се открояват поради външния си вид, но тъкмо той понякога им проправя пътя към кариера като актьори или в модния бранш. Бащата на Сабрина е от Германия, семейството няма контакт с него.

"Баща ти беше пеперуда"

Лейла всеки ден се разхожда с раничката си, в която носи тетрадка и молив. Петгодишното момиченце чака с нетърпение мига, в който ще стане ученичка. Нейният баща бил "пеперуда" - така майката на Лейла нарича американеца, който отлетял веднага, щом научил за бременността ѝ.

Без шанс

Бащата на Айла е афроамериканец. Майка ѝ едно време била проститутка, а сега държи малък салон за пране на дрехи. Жената никога не е имала възможност да ходи на училище. И затова не може нито да чете, нито да пише.

Наричат ги "Negros"

Децата на бащи с тъмен цвят на кожата често са подложени на дискриминация - наричат ги "негроси".

Има ли надежда за Лестър?

Малкият Лестър бил на годинка, когато починал баща му. Майка му Джесика живяла с него в продължение на седем години - американецът бил мениджър на бара, в който преди това тя работила като проститутка. Лестър страда от остро възпаление на белите дробове, но майка му не може да го заведе на лекар, защото парите, които изкарва с труда си, не са достатъчни.

Ново начало

Синът на Анджела - Самуел - си има баща-швейцарец. Контактът с него обаче бил прекратен още преди раждането на детето. Междувременно Анджела се е омъжила за един филипинец, новороденото им дете е само на седмица. Майката вече не работи като проститутка, а нейният съпруг ѝ помогнал да започне нов живот.

В очакване на вест от татко

Памела, майката на Рейчъл, е глухоняма по рождение. Била на 16 години, когато започнала да работи като проститутка в един бар в Олонгапо. Снимката от мобифона ѝ е от времето, когато била на 20 години и имала германски приятел. След раждането на Рейчъл германецът редовно изпращал пари на семейството. От няколко месеца обаче Памела и Рейчъл нямат никаква вест от него.

Автор: Роксана Дюр