Пиян без книжка уби 3-годишно дете в Сливен
Пиян без книжка уби 3-годишно дете в Сливен / снимка: БГНЕС, архив
Пиян без книжка уби 3-годишно дете в Сливен
82062
Пиян без книжка уби 3-годишно дете в Сливен
  • Пиян без книжка уби 3-годишно дете в Сливен

3-годишно момиченце почина на място, след като беше блъснато от пиян шофьор без книжка. Инцидентът е станал малко преди 20.00 часа вчера в квартал "Речица" в Сливен. След като е прегазил 3-годишното момиче, 25-годишният водач се е опитал да избяга от произшествието. От прокуратурата съобщиха, че шофьорът вече е осъждан за управление на автомобил без книжка и в момента тече изпитателният му срок.

С 0,64 промила алкохол в кръвта 25-годишният мъж се е качил зад волана вчера вечерта. А резултатът е смъртта на 3-годишната Даниела, която е пресичала пътното платно със своите родители.

След като е ударил детето, шофьорът е избягал от произшествието и се е опитал да се укрие. Заловен е няколко часа по-късно от полицията. Оказва се, че е карал без да има книжка, а това не е първото му провинение. Дори вече е осъждан за това, че е шофирал без книжка с наказание 3 месеца лишаване от свобода. Присъдата обаче е сменена с условна за срок от 3 години, който тече и в момента.

Близки на загиналата Даниела искат доживотен затвор за шофьора и поставяне на легнали полицаи в квартала.

25-годишният шофьор е задържан за 72 часа, а прокуратурата иска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Предстои във вторник Окръжен съд - Сливен да се произнесе за „задържане под стража". От прокуратурата са разпитали 10 свидетели, назначени са съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.