Оставки в БСП-Димитровград заради изборния крах
Оставки в БСП-Димитровград заради изборния крах / Дарик радио-Хасково

Да отворим партийната капсула в БСП-Димитровград и да си кажем истините за изборните резултати такива, каквито са, призова на пресконференция днес лидерът на младежкото обединение и член на Партийния съвет Виолета Желева. Тя обяви, че на заседание на партийния съвет снощи е подала оставка от всички партийни постове, но остава редови социалист. Още двама от съвета- Христо Цветков и Кольо Кръстев са обявили, че подават оставки, съобщи Желева.

„Това заседание беше един дирижиран театър на принципа всички срещу Тодор Тодоров- кандидатът ни за кмет, който бе обявен за единственият виновник за слабите изборни резултати”, разказа Виолета Желева.

„Считам, че ако наистина искаме да преодолеем кризата, е нужно всеки да поеме своята отговорност, целият Партиен съвет, начело с лидера, да подаде оставки и да се поеме курс на обновление. Това обаче, не се случи. Разиграха се грозни сцени с нападки, обиди и обвинения към кандидата ни за кмет, който в тази кампания на практика бе оставен сам и към нас- 4-5 младежи, които работихме в кампанията", сподели Виолета Желева.

Оставки в БСПДимитровград заради изборния крах
netinfo

"Партийният съвет саботира собствения ни кандидат, предизборният щаб се събра само веднъж, а сега абдикира от отговорност и търси виновните сред тези, които работиха според силите си в кампанията", каза още Виолета Желева. Тя не отрече, че част от димитровградските социалисти са работили на практика срещу собствения си кандидат за кмет и решението да не бъдат търсени преференции.

Едва 4 са съветниците на БСП в димитровградския парламент за новия мандат. Виолета Желева остана под чертата, но категорично отрече това да е причина за решението й да повдигне завесата за истините в местната организация.

"Чух много обиди към нас, младите хора, които са на границата на това, което мога да понеса, затова и взех решението аз да поема отговорността и негативите, след като лидерът ни Димитър Петров и другите от Партийния съвет нямат тази отговорност и смелост", заяви Виолета Желева. Тя съобщи още, че ще информира националното ръководство на младежкото обединение и че се радва на подкрепа от останалите младежи в димитровградската структура.