В Камено разкриват дирекция за работа по европроекти и Спешна помощ
В Камено разкриват дирекция за работа по европроекти и Спешна помощ / netinfo

В Община Камено ще бъде разкрита отделна дирекция за работа по европейски проекти, а в най-скоро време предстои да стартира изграждането на център за спешна помощ. Това каза в интервю за Дарик кметът Жельо Вардунски. Той предвижда пълна промяна за администрацията, чрез създаване на реално работещи отдели, сързани с привличането на външни средства и инвестиции. "В следващите дни обаче ще се запозная с финансовото състояние на общната. Здължително ще изискам и външен одит", каза още новият кмет.
Сред приоритетните му задачи са обезпечаването на Спешната медицинска помощ в общината, осигуряване на питейна вода на част от селищата, подобяване на транспортите услуги и инфраструктурата. Новата траспротна схема ще бъде обсъдена с жителите на селата в Камено, преди да бъде съгласувана от администрацията, след което ще бъде обявен конкурс за избор на превозвач.

"Промени в администрацията ще има, защото аз искам да работя с мой екип от амбициозни, знаещи и подготвени за кандидатстване по европейски проекти хора. Важно е да започнем работата по набелязаните цели по най-бързия начин", допълни г-н Вардунски. 
Новоизбраният кмет на Община Камено Жельо Вардунски, новоизбраните кметове на населените места и общинските съветници положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет в Камено днес за мандат 2015-2019 г. В присъствието на областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков те официално встъпиха в длъжност.
Събраните в залата на Гражданска отбрана жители и гости на Община Камено приветстваха новоизбраните управници. Бившият кмет на общината Стефан Бонев тържествено връчи огърлицата и ключа - символ на местната власт на кмета Жельо Вардунски.
„Благодаря ви за подкрепата и доверието. Започваме нова епоха в развитието на Община Камено. Нека оставим изборите зад гърба и да се захванем за работа. Предстоят ни много ангажименти по усвояването на европейските средства. Още от утре започвам работа и приоритет ще бъде изграждането на водопроводи и подобряването на качеството на питейната вода в селата. Важна задача е решаването на проблемите със Спешната помощ на Община Камено, както и организиране на търг за избор на превозвач и изготвянето на нова транспортна схема. Имам желанието и амбицията да разгърна целия потенциал на Община Камено. Надявам се и на вашето съдействие", каза Жельо Вардунски.
„Предложението за филиал на Спешна помощ в Камено вече е залегнало в програмата за изграждане на нова здравна карта", каза Вълчо Чолаков.
Лидерът на ГЕРБ Радослав Балтаджиев е новият председател на Общинския съвет в Камено. Той бе избран с гласовете на 10 от общо 17 общински съветници.