5 години затвор за касиерка, присвоила заплати на учители
5 години затвор за касиерка, присвоила заплати на учители / netinfo

5 години ефективно лишаване от свобода при първоначално общ режим, определи Бургаски окръжен съд за бивша касиерка на училище, съобщават от прокуратурата в Бургас. Тя е призната за виновна за престъпление по чл.201 вр. чл.26 ал.1 и чл.54 от НК. Наложено е и наказание лишаване от право да упражнява материално-отчетническа длъжност за срок от три години.

За близо две години от 2005 до 2007, подсъдимата като секретар-касиер в ОУ „Иван Вазов" село Банево, при условията на продължавано престъпление е присвоила обща сума в размер на 5 589.19 лв. от работните заплати на 13 учители.

Жената е призната за виновна и в извършване на престъпление и по чл.311 ал.1 вр. чл.26 ал.1 от НК за съставяне на официални документи - фиш за работни заплати, за което и е определено наказание от една година лишаване от свобода,както и за това че е съставила неистински официални документи - ведомост за заплати -престъпление по чл.310 ал.1 от НК, за което и е определено наказание в размер на две години лишаване от свобода.