Камено първенец по събираемост на приходи от наеми и такси
Камено първенец по събираемост на приходи от наеми и такси / netinfo

Община Камено е отличник в събираемостта на приходите. До този момент в местната хазна са акумулирани 95% от предвидените средства от наеми и такси. Това стана ясно днес по време на сесия, на която общинските съветници гласуваха приемането на отчета за управлението на собствеността в Община Камено. През настоящата календарна година до 30.11 приходите са нараснали до 897 320 лева. За сравнение с миналата година средствата от общински имоти са били 545 182 лева.
В Община Камено има 72 общински сгради. 20 от тях са частна общинска собственост, а 54 публична. Проблем все още съществува със сградите, които са частна общинска собственост. Някои от имотите не се използват и са в крайно лошо състояние. Новото управление на Общината предвижда средства за ремонт на тези сгради. При липсата на достатъчно приходи обаче администрацията ще предприеме действия по продажбата или премахването им, тъй като съществува опасност от самосрутване.
Местният парламент гласува още днес и план-сметката за приходите от дейност „Чистота". Община Камено предвижда да бъдат сложени GPS системи на всяка от сметосъбиращите машини, за да се следят стриктно разходите за горива и изпълнението на маршрутите.
Общинските съветници гласуваха отдаването под аренда на земеделски земи. Местният парламент даде единодушие за обособяването на ПУП-овете за пенсионерските клубове в град Камено, за да може администрацията да кандидатства по европейски проекти за ремонт. Предвижда се и изграждането на детска площадка до една от сградите.