Коалиция за промяна с постоянни приемни в Плевен и населените места
Коалиция за промяна с постоянни приемни в Плевен и населените места / dariknews.archive

На среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен, председателят на общинската организация на БСП в Плевен Цветко Цветков съобщи, че Коалиция за промяна - БСП и ПК „Тракия“, ще организира приемни в Плевен и населените места в общината.

На тези срещи, общински съветници от коалицията ще разясняват на гражданите предстоящите важни решения в местния парламент като ще сондират мнения с посетителите на приемните.

Цветко Цветков сподели, че сред първите обсъждани теми ще бъде проблемът с домовите кражби и изобщо битовата престъпност в особено засегнати селища в общината като Тученица, Бохот, Ласкар­­­, Беглеж, Николаево, Ралево, Тодорово и др. Той отбеляза, че по време на срещите ще се разяснява и начинът, по който хората да достигат до общинската администрация, с което ще се постигне диалогът с гражданите.

До края на февруари ще бъде обявен графикът на приемните във всички селища на общината, включително и в Плевен, информира Цветко Цветков.

Той коменира, че бюджетът на Община Плевен за 2016 г. е бюджет на реализма – с недостатъчен ресурс, но с идеята да се осигурят политики за спрането на упадъка на Плевен. Той каза още, че  подкрепяйки Георг Спартански за кмет на Плевен коалицията е влязла в сериозен конфликт с групата съветници от ГЕРБ, от където е била изразена позицията „комунистите да бъдат свряни в ъгъла“.

Според Цветков, представителите на лявото в местния парламент все още не са намерили консенсус и усилията на коалицията ще са в тази посока занапред. В този смисъл вече се полагат усилия за намиране на допирни точки с АБВ, за да могат двете политически сили заедно да отстояват по-добре левите политики.

Общинският съветник от БСП Антон Георгиев поясни, че на приемните ще се разяснява на хората, какво конкретно се случва в общината като по този начин гражданите ще имат информация от първа ръка. Според него по този начин ще се развенчае усещането, че нещата се вършат по старому.