Нов свидетел отложи делото на Панчев в Районен съд
Нов свидетел отложи делото на Панчев в Районен съд / netinfo

Поредно отлагане по делото в Районен съд-Разград срещу Йордан Панчев и Марин Маринов за нанасяне на средни телесни повреди на двама мъже. На днешното заседание по процеса трябваше да бъде доведен принудително последният свидетел – поемното лице Веско Димов. Оказа се обаче, че човекът е в чужбина и няма яснота кога смята да се завърне. Тъй като защитата на подсъдимите отказа показанията му да бъдат прочетени, съдът го заличи от списъка със свидетели.

И когато изглеждаше, че процесът върви към нов финал единият от подсъдимите – 39-годишният Марин Маринов даде частични обяснения пред съда, а с това и основание на адвоката си да поиска призоваването на нов свидетел. Маринов заяви категорично, че не е присъствал по време на инцидента и няма какво да каже. Отишъл пред пункта за скрап по-късно заедно с домакина във фирмата на Панчев „Агрос“ Христо Радев. Пред магистратите Маринов цитира и точния час, в който му се обадили, за да отиде там. Адвокатът му поиска да бъде изискана справка от мобилния му оператор за разговорите му в този ден, съдът обаче отхвърли това искане, тъй като по закон операторите са задължени да пазят подобна информация 6 месеца, въпреки това съдия Павлета Добрева разпореди да се изпрати запитване дали все пак не се пазят тези данни. Тя прие искането за разпит на новия свидетел, който осигурява алиби на единия подсъдим. Това ще стане на съдебното заседание на 30 март, като Радев ще бъде призован чрез местоработата си и кметството в Топчии.

Другият подсъдим – бизнесменът Йордан Панчев – отказа да дава обяснения с аргумента, че е минало време и не си спомня подробности,  предложи на съда да прочетат показанията му на досъдебното производство.

Йордан Панчев и Марин Маринов са подсъдими за нанасяне на средни телесни повреди на собственика на пункт за вторични суровини Тодор Добрев и на Яшар Ибрямов от село Ломци. Според обвинението престъплението е извършено през февруари 2014 г.. Ибрямов бил обвинен от нападателите, че крал метал от базата на Панчев, а Добрев – че е изкупил краденото.