Всички си спомняме края на миналата година, когато в средата на ноември терористи отнеха живота на 130 души и раниха още 368 в Париж. Помним и съвсем скорошния атентат в Брюксел, където загинаха 35 и бяха ранени около 240 човека.

Какво направихме ние? В края на миналата година си сменихме профилните снимки във Facebook, за да покажем, че сме съпрачастни. След атентата в Брюксел проведохме нелепо учение срещу тероризма в центъра на София и толкова, нали така? Всъщност не. През цялото това време по телевизията, във вестниците и в интернет четем и слушаме глупави изказвания на хора, които би трябвало да не приказват глупости.

Граждани на 40 държави сред ранените и загиналите при атентатите в Брюксел

Прочетох какви ли не спекулации, за това кой и защо седи зад тези атентати, но си остават спекулации. Никъде не прочетох истински доказателства. И това, което ме ядосва в случая, не е, че има толкова много глупави хора, които си изказват мнението, а че обществото вярва на тези глупави хора.

Някой излиза, казва нещо, без да се аргументира, без да покаже доказателства и веднага хората започват да му вярват. Това е нещо, което не трябва да се случва.

Да ви кажа кой стои зад тези отвратителни действия - не мога.

Солидарност с белгийците след кървавите нападения в Брюксел (СНИМКИ/ВИДЕО)

Това, което знам със сигурност, е какво целят терористичните организации. Те целят цялото население на Европа да застине от страх. Като уплашено животно, толкова да се страхува, че нищо да не прави, защото, замислете се - ако на практика някоя държава тръгне да се бори с тях, и имам предвид наистина да се бори - да воюва с тях - терористите ще изчезнат за части от секундата, буквално. Те са малко, те са слаби, те са глупави и необразовани. Далеч не могат да се сравняват с модерната армия на европейските държави.

Повече по темата вижте във видеото!

Още видеа вижте в канала на po_umnei във vbox7.com