Светла Боянчева е новият общински председател на БСП – Гълъбово
Светла Боянчева е новият общински председател на БСП – Гълъбово / БСП

В Гълъбово се проведе общинска отчетно-изборна конференция на БСП. На нея присъстваха 73 делегати от общо 85 избрани от основните партийни организации, които приеха доклада и отчета на досегашния дългогодишен председател на партията Димитър Василев и нови ръководни органи на организацията.

73 -мата делегати гласуваха единодушно председателският пост да заеме Светла Боянчева. Тя е юрист по професия и към момента е председател на Общински съвет - Гълъбово, след проведените местни избори през октомври 2015 г.

Боянчева благодари на делегатите за гласуваното доверие и заяви, че може би няма да й е лесно, защото Българската социалистическа партия в Гълъбово е една от малкото в страната, добре уредена организационно и добре работеща в партийно отношение. Тя обеща да работи с всички сили за запазването и развитието на БСП в общината. Боянчева получи поздравления от кмета на Община Гълъбово Николай Тонев и депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, които й пожелаха успех в обществено-политическата и партийната й дейност.

Светла Боянчева, Димитър Василев и Румен Янков са избраните делегати, които ще представляват гълъбовската организация на предстоящия конгрес на БСП в София на 7 и 8 май.