Веселин Пенчев е новият председател на общинската структура на БСП-Шумен
Веселин Пенчев е новият председател на общинската структура на БСП-Шумен / netinfo

Веселин Пенчев е новият председател на общинската структура на БСП в Шумен. Той бе избран по време на общинска отчетно-изборна конференция на социалистите, продължила през целия ден днес в залата на читалище „Добри Войников". На събранието присъстваха общо 124 делегати.

Веселин Пенчев е на 26 години, юрист по образование и общински съветник от есента на 2015 г. На поста той заменя досегашния лидер на БСП-Шумен Тодор Тодоров. Пенчев е най-младият избиран лидер на шуменската структура на БСП в историята й.

Веселин Пенчев е новият председател на общинската структура на БСП-Шумен
netinfo

До избора на новия председател се стигна след балотаж по време на гласуването на днешната конференция на БСП, като на първи тур от надпреварата отпадна бившия кмет Красимир Костов. По време на втория тур Пенчев се изправи срещи друг общински съветник Анатоли Стоянов. От гласувалите по време на днешната конференция, 50 са подкрепили Пенчев, 46 Стоянов, а 3 са били недействителните бюлетини.

Номинации за поста имаха още Ивайло Йорданов, Тодор Тодоров, Николай Калев и Георги Георгиев, но и четиримата си направиха самоотвод.

По време на днешната конференция бе избран и общински съвет на БСП-Шумен, в който влизат 40 души, бяха определени и 10 делегати за националната конференция на социалистите, която ще се проведе в началото на месец.