Приморско ще търси евро средства за новия супер порт
Приморско ще търси евро средства за новия супер порт / netinfo

Приморско вече ще има красиво и модерно пристанище. След четиригодишна битка на кмета д-р Димитър Германов, министерски съвет днес официално обяви решението за безвъзмездно прехвърляне на порта от държавата към Общината.
По думите на кмета на Приморско, след дългочаканата победа, предстои следващата важна стъпка - идеен проект и намирането на средства за тази дейност. "Сега ще насочим усилията си в тази посока. Много се надяваме да успеем да реализираме проекта с европейски средства. Искаме да изградим максимално функционално и красиво пристанище", каза в ефира на Дарик д-р Германов.
Той уточни, че безвъзмездното прехвърляне на държавната собственост, е станала възможна със съдействието на министър-председателя, министри, бургаския кмет Димитър Николов и народните представители.
Припомняме, че преди близо две години Димитър Николов връчи на д-р Германов решението на МС, с което се даваше старт на процедурата.
Целта е пристанището да се превърне в красива марина, която да привлече повече инвестиции с още по-добра и удобна морска инфраструктура.
"Това е една победа за всички жители на Приморско. Пристанището е осигури възможност за един по-добър бизнес климат и ако общината е добър мениджър на тази инфраструктура, то всички ще печелят от него", каза д-р Германов.