Диетологът: Интоксикация на организма не е безобидна
Диетологът: Интоксикация на организма не е безобидна / netinfo
Диетологът: Интоксикация на организма не е безобидна
86246
Диетологът: Интоксикация на организма не е безобидна
  • Диетологът: Интоксикация на организма не е безобидна

Интоксикациите на организма не са безобидни, когато не сме подготвени психически и добре информирани за тях. Много важно в случая е здравното състояние. Влияние оказват и приеманите преди това лекарства, алергиите, каза в здравната рубрика на Дарик Югоизток Георги Славов - специалист - диетолог по лечебно хранене и основател на лечебната система Вита Рама.

"Храносмилателната система е като бащата на скръбта - от нея започват много болести. Всичко трябва да се приема в натурален вид, щадящо. Ето защо при режим с цел прочистване не бива да се търсят хранителните добавки. Те са колкото полезни толкова и вредни", твърди той.

По думите му, с цитрусовите плодове трябва да се подхожда много внимателно. Грейпфрутите, например не трябва да се приемат под формата на чист сок, нужно е да се разреждат с 20% вода, съветва специалистът.

"Със сламка ги консумираме много бързо и така натоварваме организма и нарушаваме много процеси в него. Препоръчвам първо да започнем захранването с малко количество, разредено и най-важното - комбинирано. Например с портокал, а също и с круши и ябълки.

"Цитрусите не са подходящи при редица заболявания, получават се и алергични реакции. Много често от портокали също се появяват алергии, когато се приемат много бързо", каза още Георги Славов.

За това опасни ли са цитрусовите плодове, как се прави прочистване на организма и за диетите, чуйте в звуковия файл от дългогодишния консултант и сътрудник на д-р Лидия Ковачева: