Диана Михалева е член на  националното ръководство на Младежкото обединение в БСП
Диана Михалева е член на националното ръководство на Младежкото обединение в БСП / БСП

Координаторът на Областния съвет Диана Михалева е член на националното ръководство на Младежкото обединение в БСП. Това стана на третата национална отчетно-изборна конференция на младите социалисти, която преизбра досегашния си лидер Вероника Делибалтова за втори мандат. Михалева ще работи Младежкото обединение да се превърне във фактор и основен инициатор на нови нестандартни общи идеи и каузи.

В работата на конференцията от областта взеха участие 15 делегати от Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Гълъбово и Павел баня, с тях бе областният координатор на МО в БСП Климент Пенчев. Гост на националния форум бе председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Васил Самарски. Според него младите социалисти от региона са активни и инициативни млади хора, отстоявайки и разпространявайки левите политики с отговорност и креативност.

Форумът „Управляваме бъдещето! # от днес" прие Обръщение, в което партийните активисти подчертаха, че не искат да живеят в измисления, остарял, корумпиран и упадъчен свят, който управляващите чертаят всеки ден.
„Ние искаме развитие и подкрепа за малки и средни предприятия, които са основа на модерното общество и в тях работещите са хора, а не машини.
Вие спирате предавания и затваряте медии, налагате цензура, когато някой се е осмелил да ви каже истината. Ние искаме абсолютна свобода на словото и независимост на медиите. Ние не искаме да живеем като фасада, която прикрива вашия провал, а като активни участници, автори на идеи, инициативи и създатели на нов тип политика, която не се основава на компромиси с живота, здравето и образованието на бъдещите поколения", се казва в Обръщението.

Новият състав на Националния младежки съвет се състои от 91 социалисти.