Кубратчанка с номинация за наградата „Златна ябълка“
Кубратчанка с номинация за наградата „Златна ябълка“ / netinfo

Кубратчанка е номинирана за наградата „Златна ябълка“. Призът се връчва от Националната мрежа на децата за шеста поредна година. Предложението да бъде получен от председателя на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Надие Карагьозова е на шестокласничката от Кубрат Мелис Зекишева.

Наградите „Златна ябълка“ се връчват, за да се отличи приноса на публични личности, обикновени хора и организации, които са работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.
Предложенията в категория „Герой на децата“ са общо 14. Сред конкурентите на Надие Карагьозова са: фондация „Бербатов“, председатели на други неправителствени организации, педагози.

„От десет години тя мотивира учениците да бъдат активни и да не напускат училище“ – започва мотивацията на предложението Надие Карагьозова да е носител на приза. Шестокласничката, която прави номинацията, разказва за работата на Карагьозова в Местната комисия и клуб „Емпатия“.

Вижте аргументите й ето тук, можете и да подкрепите предложението. Гласуването е до 15 май. Предишните носители на приза „Герой на децата“ са: Илияна Кълева – лекар-педиатър от „Бърза помощ“, осиновила четири деца; Дарин Маджаров – създател на сайта Уча.се; Екипът на 40 СОУ “Луи Пастьор”, София за това, че успя да спаси едно умиращо училище; майките на децата с увреждания за ежедневния героизъм, който проявяват, за да се грижат за децата си.