Гьоков: Ще работим за обединение на лявото, но не и под диктат
Гьоков: Ще работим за обединение на лявото, но не и под диктат / DarikNews.bg, архив

Моят личен избор беше за Корнелия Нинова, каза в студиото на Дарик старозагорският депутат от БСП Лява България Георги Гьоков.

Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП след гласуване на балотаж, до който стигнаха Нинова и досегашният лидер на червените Михаил Миков.За първи път в историята на партията има свален лидер на конгрес.

Гьоков определи Корнелия Нинова като изключително последователен човек, който държи на принципите и отстоява партийната позиция. „Като цяло не приемам внушенията, че политиката е мръсна работа. За съжаление, в политиката влизат и хора, които заради качествата си не могат да бъдат на преден план, а стават част от обкръжението. За това трябва да внимава всеки един водач, в това число и лидера на БСП. Вероятно това имаше предвид и Стефан Данаилов, който предупреди новият председател да внимава за хората в обкръжението си", коментира депутатът, който определи изказването на Данаилов като програмно за партията и новоизбрания лидер.

По думите на Гьоков обединение на лявото е възможно, но не и на всяка цена, не и под диктата на партиите и формациите, които се откъснаха от БСП. Корнелия Нинова обясни, че диалогът вляво ще се търси сред майките, студентите, пенсионерите и други групи в обществото, а не само в разговор с партии, които формално се обявяват за леви.

Заради многобройните си проблеми, страната ни има нужда от предложения от Корнелия Нинова алтернативен национален план за извеждане на България от катастрофалното й състояние, убеден е депутатът от БСП Георги Гьоков. „Това не е популистко предложение, защото България затъва".