Сериозно е плевенското участие в Националния съвет на БСП
Сериозно е плевенското участие в Националния съвет на БСП / bsp-pleven

Убедително е присъствието на областната партийна организация в най-висшите ръководни органи на Столетницата. Осем плевенчани бяха избрани в новия Национален съвет на БСП, съобщиха от пресофиса на партията в Плевен.

Това стана по време на първото заседание на 49-ия конгрес на БСП. В състава на 185-членния съвет от Плевен влизат народният представител Васил Антонов, областният лидер Мирослав Михайлов, координаторите на областните структури на МО и Жените социалистки - Стефан Бурджев и Ганка Нинова, както и членовете на Общинските партийни съвети в Плевен и Долна Митрополия - Свилен Атанасов /председател на Плевен/, Димитър Кочков, Цветелина Дочева и Радослав Илиевски. За членове на контролния орган - ОПКК, доверието на делегатите получиха Диана Ботева и Детелин Духлински.

За председател на левицата бе подкрепена кандидатурата на Корнелия Нинова. За нея са гласували 395 делегати. На второ място се нареди Михаил Миков с 349 гласа. За председател на Общопартийната контролна комисия бе избрана Валентина Богданова с 409 гласа.