Тръмп и жените
Тръмп и жените / Guliver/Getty Images

Кандидатът за президентската номинация на американските републиканци има предистория на полемично държание с жените.

Интервюта с над 50 жени, които са работили за Доналд Тръмп или са имали вземане-даване с него, хвърлят светлина върху модела на поведение на кандидата за републиканската преизидентска номинация към жените и обрисуват една сложна личност, предаде Ройтерс, като се позовава на поручване на в. "Ню Йорк таймс".

Хазартен бос обеща на Тръмп 100 млн. за предизборната му кампания

Жените, интервюирани за публикацията, са най-различни. Сред тях са жени, на които Тръмп е поверил ръководни постове в империята си, защото както той сам признавал жените работели по-здраво. Сред интервюираните има модели, с които Тръмп е имал връзка и момичета, участвали в конкурси за красота, в чиято организация е участвал Тръмп.

Жени, интервюирани за публикацията, си спомнят епизоди, в които Тръмп е третирал представителките на нежния пол като сексуални обекти и е правил коментари за фигурите им. Но някои жени, интервюирани за публикацията, признават и, че Тръмп ги е повишил в империята си до позиции, които биха били недостъпни за тях на други места.

Запитан относно някои от случаите с жени, описани в статията на изданието, самият Тръмп или ги отрича, или оспорва фактите. Винаги съм се отнасял към жените с голямо уважение, казва той пред вестника.

Доналд Тръмп си намери майстора в Twitter

Барбара Рес, която е контролирала изграждането на централата на бизнес империята на Тръмп в Манхатън разказва, че понякогат той е прекъсвал заседанията с коментари за фигурата на жените.

Рес е работила за Тръмп 12 години, после напуснала, а след това се върнала за шест месеца като консултант. Тя признава, че е благодарна на Тръмп за възможностите за реализация в професионален план, които той й дал, но разказва и, че той често пъти се обръщал към нея със "сладурче" и правел коментари за външния вид на служителите си, от които ставало ясно, че той искал за него да работят добре изглеждащи жени. Барбара Рес си спомня и думите на Тръмп, когато я наел на работа. Той й казал: "Мъжете се опитват да бъдат по-добри от жените, но една добра жена е по-добра от 10 добри мъже".

Мърла, побъркана, тъпа патка - на Тръмп не му върви с жените

Тръмп си е спечелил и репутацията, че излиза с красиви жени. Заместник-кметицата на Ню Йорк през 90-те години Барбара Файф си спомня, че Тръмп веднъж бързал да си тръгне от делова среща с нея, защото имал страхотна среща с модел на Викториас сикрет, нещо което Файф счела за незряло поведение от негова страна.

Мисля, че представата за него е погрешна, казва пък Джил Матрин, съветник в компанията на Тръмп. Тя споделя, че Тръмп й осигурил такива условия на труд, че тя хем да може да даде най-доброто от себе си, хем да посвещава необходимото време на семейството си.

В статията е публикуван разказът на Темпъл Тагард, която е участвала в конкурса за титлата на Мис САЩ, когато той е бил собственост на Тръмп. При първото си запознанство с Тръмп той директно я целунал по устата, без всякакви предисловия. Самият Тръмп отрича да се е случвало подобно нещо.

Моделът Роуън Брюър Лейн, с която Тръмп имаше връзка в началото на 90-те години след развода си с първата си съпруга, разказва, че се запознала с него на парти в имението му в Мар-а-Лаго в щата Флорида. Той веднага поискал от нея да се съблече по бански и я представил на всички като "момичето на Тръмп".

„Семейство Симпсън" предупреди Америка за Тръмп преди 16 години

Алисия Мачадо, която спечели титлата Мис Вселена през 1996 г. си спомня, че Тръмп я унижил, когато след конкурса тя напълняла и той я показал в този й вид пред журналисти от 90 медии. След това тя страдала от булимия, анорексия и посещавала психолог през послединте 20 години, за да преодолее унижението.

От интервютата с жените, общували с Тръмп, се очертава една личност, която не може просто да бъде поставена в някоя категория, пише вестникът. Тръмп е известен, има власт, има състояние, а жените нямат. Той има връзки и дори и да се е държал някога групо с тях, някои от жените го търсят за съдействие за кариерите си или остават до него, коментира изданието.

Източник: БТА