Борисов: Имаме два пътя – да строим заводи и да откриваме работни места, или да се караме и воюваме
Борисов: Имаме два пътя – да строим заводи и да откриваме работни места, или да се караме и воюваме / netinfo

Днес премиерът Бойко борисов откри третия корпус на заводът за автомобилни части „Теклас България“ до Кърджали. Това е най-голямата чужда инвестиция в областта, възлизаща на 20 млн. лева. Така общата сума на вложенията в предишните два корпуса става 68 млн. лева, а намерението е общият брой на работещите да достигне 2 000 души.

Официални гости на тържествения старт на новите производствени цехове бяха още министърът на транспорта Ивайло Московски, турският посланик Сюлейман Гьокче, областният управител Илия Илиев, кметът на Кърджали Хасан Азис, народният представител Ердинч Хайруйла, както и общински кметове от региона.

„Имаме два пътя – единият да строим заводи, да откриваме работни места, или да се поддаваме на глупости  –  да се караме, да воюваме и да не се разбираме”, каза при откриването  на третия корпус на завода Бойко Борисов.  Той изрази надежда, че всички в държавата ще проявят разум, за да може инвеститори като тези от Теклас българиявлагат парите си тук.

„Тоест ако те не прогнозират, че има здрави политически партии, хора с разум и стабилност, никога няма да инвестират 65 милиона евро тук. Ще ги сложат в Мексико, в Сърбия, ще ги сложи там, където има други заводи. И няма да направи най-големия си завод в България. Затова аз ще направя всичко възможно да продължаваме по този път”, каза още Борисов.  

 

Той каза добри думи за кмета на Кърджали инж. Хасан Азис и за усилията на местната власт да привлича големи инвеститори. „Когато местната власт работи за хората нещата се случват. Когато пък хората си изберат свестен кмет, тогава и държавата помага. И съжалявам, че колегите от БСП нямат кметове и да искаме да им помогнем, не можем. Както каза кметът на Кърджали Хасан Азис, тук преди бе змиярник. Сега обаче има инвестиция за 100 млн.лв”, коментира премиерът.