Цветанов: АБВ премина в редиците на БСП
Цветанов: АБВ премина в редиците на БСП / БГНЕС, архив

През последната седмица стана ясно, че има разграничаване на партиите, които подкрепят управляващото мнозинство. АБВ вече премина в редиците на „БСП-лява България" , а ДСБ е време да се позиционира, тъй като само лидерът й е в частична опозиция. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му партията на Радан Кънев най-малко иска предсрочни парламентарни избори. Според Цветанов начинът, по който Кънев еднолично заяви, че ще подкрепи президента Росен Плевнелиев за втори мандат, автоматично изключва възможност за разговори по темата.

Първанов: Нашият кандидат за президент ще е на балотаж

"Днес имаме много ясно разграничаване на партиите, формиращи парламентарното мнозинство и реалната опозиция, която вече виждате сами как се позиционира - това са БСП, ДПС и разбира се със съпричастността по изказванията и позициите, които съвпадат с тези две партии, на Радан Кънев. ДСБ е партията, която най не иска предсрочни парламентарни избори. Радан Кънев се самоизолира от формиращото се парламентарно мнозинство, търсейки неговата политическа изява. Не можещ да излезеш и да обявиш на пресконференция, че ти ще издигнеш за втори мандат действащия президент. Аз считам, че начинът, по който направи новината си в петък, е ограничил почти до минимум възможността да се говори по тази тема. Когато искаш да реализираш определени политически цели, ти трябва първо да си говорил с тези, с които искаш да го направиш", коментира Цветанов.

Кънев иска втори мандат за Плевнелиев

"АБВ почти ги разглеждам като съвместни действия между "БСП-лява България". Знаете, че там има много партии, просто в момента под общия знаменател бройте и АБВ", допълни той.

Радан Кънев: ГЕРБ живее от плашилото БСП