Дело срещу неизвестен за смъртта на пилота в хеликоптера
Дело срещу неизвестен за смъртта на пилота в хеликоптера / снимка, Лалка Димитрова/Дарик

Няма шанс хеликоптерът, разбил се тази сутрин в землището на село Гюльовца да е бил в неозправност. Това твърдят колеги на загиналия 61-годишен пилот Митко Димитров от Бургас. Той загина след като въздушната техника, която е управлявал се е оплела в електрически стълбове.
61-годишният Митко Христов е бил собственик на авиационна база край Бургас, както и на хеликоптера за селско-стопанска дейност Ка 26 LZ 6042, . Пилотът е имал 35-годишен стаж. Инцидентът е станал при третата контролна обиколка над нивата с пшенични насаждения. На мястото на разбилия се и опожарен хеликоптер направи оглед оперативно-следствена група. Експерти съобщиха, че няма опасност от замърсяване с пестициди на мястото на катастрофата Във Във връзка с тежкия инцидент е започнало следствено дело срещу неизвестен извършител, под надзора на Национална Следствена Служба София и Окръжна прокуратура Бургас. По първоначални данни става въпрос за инцидент по непредпазливост.
Според колеги - авиатори на загиналия, няма вероятност техническа неизправност да е причинила катастрофата, тъй като в случай на авария, той е можел на реагира. Те предполагат, че най-вероятно не е видял жиците и се е оплел в тях.