Либийски дипломат заяви интерес към земеделието на среща в Хасково
Либийски дипломат заяви интерес към земеделието на среща в Хасково / Община Хасково

Либия има интерес да инвестира в България, заяви Мудафар Джибрил, временно управляващ посолството на Либия у нас на среща с хасковския зам.-кмет Евгени Консулов.

Негово Превъзходителство е на неофициално посещение  в Хасково заедно с представител на бизнеса. Те са водени от председателя на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, уточняват от общинската администрация в Хасково.

 

По думите на Мудафар Джибрил либийската страна има интерес към земеделието, животновъдството и машините за хранително-вкусовата промишленост.

Либийски дипломат заяви интерес към земеделието на среща в Хасково
netinfo

Консулов презентира възможностите за бизнес в региона. Съвсем скоро се очаква да се финализира прехвърлянето на военен имот с отпаднало предназначение от държавата на общината - бившето летище Узунджово, където общината има намерение да развие бизнесзона, посочи той. Евгени Консулов увери гостите, че всички инвеститори могат да разчитат на пълното съдействие, като акцентира, че Хасково е една от малкото общини в България, които имат приета наредба за насърчаване на инвестициите.