Знаковите убийства от последните години, свързани с подземния свят, са стар и все още неуреден проблем за България. Те все още не са разкрити.

Вижте най-знаковите убийства в България

Филип Павлов Найденов-Фатик

Той е убит, след като неизвестин откриват огън по сребристия му мерцедес на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" в столицата.

Той е син на покойния оръжеен търговец Шабан Фатик. Смята се, че е наследил от баща си незаконната търговия с оръжия и наркотици. Името му се свързва и с някои силови групировки.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард (СНИМКИ/ВИДЕО)

Милчо Бонев - бай Миле.

Той е убит на 30 юли в София при стрелба В ресторант-градина "Славия" на ул. "Коломан" 1. Напададтелитеи били облечени в полицейски униформи и избягали с кола с надпис „Полиция". Делото за убийството на бай Миле продължава и до днес. Извършителите още не са разкрити.

Емил Кюлев

Той е убит на 26 октомври 2005 година в София на бул. „България". Според полско списание Кюлев е бил втория по богатство българин.

„Килърите" може да се замесени и в убийството на Емил Кюлев

Пантю Колев Пантев (Поли Пантев)

Намира смъртта си на 9 март 2002 г. на карибския остров Аруба. Застрелян е с 4 куршума в главата. За него се знае, че е замесен в трафик на наркотици.

Константин Димитров - Самоковеца

На 6 декември 2003 година в центъра на Амстердам приключва живота си Константин Димитров. Убит е докато обикаля магазините с манекенката Цеци Красимирова.

Илия Павлов

Шефът на "Мултигруп" е убит пред пред централата на "MG корпорация"
Той е прострелян със снайпер в сърцето, въпреки силната охрана. След него следва лавина от нови екзекуции, определена от МВР като разчистване на сметки.

Васил Илиев

Президентът на застрахователна фирма "ВИС-2" е застрелян пред ресторант "Мираж" в София на 25 април 1995 г. Твърди се, че с неговото убийстов се поставя началото на разчистването на сметки между свързани с престъпния свят лица.

Вижте още във видеото.