БСП-Шумен изрази притеснения относно сметосъбирането в Шумен
БСП-Шумен изрази притеснения относно сметосъбирането в Шумен / netinfo

БСП-Шумен изрази притеснение около ситуацията със сметосъбирането в Шумен. Народният представител Иван Иванов заяви, че Шумен може да бъде изправен пред сериозен екологичен проблем, защото кметската администрация е забавила избора на фирма, която трябва да поеме сметопочистването и сметозивозването след изтичане на концесионния договор с „Титан БКС", което ще стане факт на 23 юли. Община Шумен отправи покани към три фирми за пряко договаряне и сключване на договор за тази услуга, докато реално заработи новосъздаденото общинско предприятие „Чистота".

„Има много въпросителни около начина по койот ще се извършва дейността, как ще се стопанисва сметището и други. Опасността буквално след около месец Шумен да изпадне в екологична катастрофа е много голяма", подчерта Иванов. По думите му, тази поръчка е забавена, за да можеда се избере удобен на общинското ръководство изпълнител.

„Сега сме в условията на екстремност и това ще бъде един опит за замитане на всякакви неуредици, които биха могли да възникнат", каза още той.

Депутатът даде пример с проблемите в сектора и с пожара на шуменското сметище, който все още не е погасен, като изрази и съмнения за това, че той е умишлено подпален.