Скандал в БСП Монтана
Скандал в БСП Монтана / Петя Димитрова
Иван Коларов
88228
Иван Коларов
Зоя Станоева
Камелия Трифонова
  • Иван Коларов
  • Зоя Станоева
  • Камелия Трифонова

Сформирането на новия областен съвет на БСП в Монтана започна със скандал. Преди началото му съветът на председателите на партийни организации обявиха, че изборът на Камелия Трифонова за партиен лидер на общинския съвет е нелегитимен.

Трифонова е избрана през април. Според недоволните партийни членове тогава всеки от делегатите е пускал повече от 1 бюлетина за Трифонова. За манипулацията са си признали участвали в избора делегати. Един от тях заявил, че само той е пуснал 13 бюлетиниповече за общинската председателка.

„Решихме да въстанем днес преди провеждането на областния съвет, чието структуриране е манипулирано”, заяви Зоя Станоева - председател на общинска партийна организация „Младост” 1.

„Ние протестираме срещу това да не бъде избран един парашутист за председател на областния партиен съвет”, заяви Иван Коларов – председател на общинска партийна организация „Лика Рачин”. Причина за изказването му е спрягания за поста Атанас Костадинов, който не живее в Монтана, но е бивш зам.министър на околната среда по време на правителството на Орешарски.

Областният съвет се състои от 22 души, уточни Камелия Трифонова Днес те трябва да направят предложения за председател, от които чрез гласуване да бъде избран новият областен лидер. Според нея това е една съвсем демократична процедура. Трифонова се ангажира лично да обяви промените след настъпването им.

Информация за това как ще се проведе избора и кой ще е новият председател на ОблС на БСП Монтана очаквайте по-късно.