Ако схлупената селска къща се разпадне
Ако схлупената селска къща се разпадне / netinfo

Една схлупена къщурка се разпада. Това не е новина, защото от години селските къщи пустеят и се рушат. Но за едно българско семейство това може да е истинска гибел. Малката селска къща е наследствена. В нея са живели през годините няколко поколения. Днес родната къща на семейство Йорданови от село Безмер се руши. Двамата родители, които я обитават са болни, безработни, пенсионери. За семейството се грижи осиновеният им син Стоян, който работи на няколко места за да закрепят дома си. Стоян е на 25 години, талантлив, самоук певец, участник в "Мюзик айдъл". Преди време Тони Димитрова му подарила личния си микрофон и го определила като победител. Това му дало криле, но не и стимул да продължи с музиката, тъй като трябвало здраво да работи за прехраната на близките си.
Днес селската къща на родителите му е пред разпад. Факт, който го плаши до смърт, не защото остава с родители си на улицата, а защото знае какво значат тези тухли за тях.
В петък, на 15 юли от 19.00 часа в залата на Дом на НХК Стоян Йорданов организира благотворителен концерт. По време, на който ще бъде представен и филма на известния режисьор Андрей Андонов, посветен на Стоян и семейството му.
Всеки желаещ може да се присъедини към кампанията по набиране на средства за възстановяване на дома на семейство Йорданови. Концертът ще бъде при вход свободен. Събитието се организира със съдействието на Община Бургас.