Социалистите в Кърджали си харесаха Стефан Данаилов за кандидат за президент въпреки отказа му
Социалистите в Кърджали си харесаха Стефан Данаилов за кандидат за президент въпреки отказа му / netinfo

Социалистите в Кърджали си харесаха Стефан Данаилов за кандидат за президент, въпреки заявения от него отказ да заеме този пост. Сред останалите номинирани са Корнелия Нинова, Мая Манолова, проф.Румен Гечев и Илияна Йотова.

Това стана ясно след проведената снощи общинска конференция на социалистите, които по време на форума са номинирали и трима за кандидати за вицепрезиденти. Това са  Таня Андреева, Петър Курумбашев и проф. Андрей Пантев.

По време на конференецията е бил направен анализ на резултатите от проведения вътрешнопартиен референдум за формата, с който левицата ще се явява на президентските избори, според който социалистите изявиха предпочитания за коалиция с на първо място „Движение 21” на Татяна Дончева, на второ и трето с патриотичните формации и едва на четвърто с АБВ, каза областният лидер на партията Милко Багдасаров.

По думите му Милко Багдасаров утвърдените на конференцията имена за кандидати за президент и вицепрезидент са избрани сред направени предложения от местните съпартийци и симпатизанти. За целта от 13 до 15 юли в офиса на БСП бе поставена урна и всеки желаещ партиен член или симпатизант можеше да даде своето предложение.

Само за кандидат за президент номинациите са били 27, обясни Багдасаров.

Той допълни, че имената ще бъдат предложени на Национален съвет на БСП. До края на седмицата трябва да се проведат общинските конференции и на останалите общински структури на БСП в областта, на които също да бъдат направени номинации за кандидат-президентска двойка.