Несебър привлича не само туристи, но и пациенти от страната и света
Несебър привлича не само туристи, но и пациенти от страната и света / Община Несебър
Несебър привлича и пациенти от страната и света
88574
Несебър привлича и пациенти от страната и света
  • Несебър привлича и пациенти от страната и света

Несебър откри не само туристическия сезон, но и този на доброто здравеопазване. През последните години Общината започна да насочва услията си в посока високо качество на живот за своите жители, от където пък се отвори още един маршрут - към медицински услуги на най-високо ниво за жителите на страната и чужбина. Така освен, заради богата история и добрите условия за почивка, гостите на града могат да изберат Несебър и за възстановителни процедури и лечение.
„Вече сме набелязали акценти в развитието на медицински и здравен туризъм. На този етап имаме три болници за рехабилитация. В тях приемаме и чужденци", каза директорът на дирекция „Хуманитарни дейности" към Община Несебър - Красимира Тодорова.
Успоредно с това в Здравната къща в Несебър, се отдават помещения за здравни услуги и именно там е ситуиран Център за хемодиализа - първият частен в страната. В него вече се приемат пациенти от цял свят. Цените са съобразени със здравната система на сътветната държава. В медицинските центрове в общината обаче също не липсват специалисти, при това свободно владеещи руски и английски език.
От общинска администрация вече подготвят сериозна презентация за медицинския и здравен туризъм, която ще бъде популяризирана.
Успоредно с развитието на здравните услуги в Несебър обаче за Общинатаса насоличи усилията си и към социалните услуги в полза на местните жители.
За социалните и модерни здравни услуги, чуйте повече в звуковия файл от Красимира Тодорова: