21-годишен сириец, кандидат за убежище в Германия, бе арестуван вчера, след като уби с мачете жена и рани двама души в германския град Ройтлинген, предаде Ройтерс.

Полицията няма данни, сочещи, че нападението е било терористичен акт, а по-скоро клони към версията, че е извършено от страст, предаде АФП.

"Когато мъж и жена се карат, приемаме принципа, че става дума за престъпление от страст", заяви говорител на местната полиция пред агенция ДПА. Медии в района съобщиха, че нападателят и убитата от него жена били близки и работели на едно място, добавя АФП.

Според германски медии нападателят се е скарал със своя колежка в ресторанта, в който двамата работили, и я убил с удар с мачете по главата. Докато бягал от местопрестъплението, нападателят, чието име не се съобщава, е ранил мъж и жена. Той е задържан от полицията.

Мъж с мачете уби жена и рани двама души в германския град Ройтлинген (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo

Нападението е извършено към 16.30 ч. местно време близо до автогарата на Ройтлинген - град в провинция Баден-Вюртемберг с около 100 000 жители, недалеч от Щутгарт.

Друг служител на заведението, който бил на смяна в момента на нападението, каза за в. "Щутгартер цайтунг", че мъжът пристигнал в Германия преди година и половина. Кандидатът за статут на бежанец вече бил известен на полицията с няколко агресивни прояви.

На аматьорски видеокадри, излъчени по телевизия Ен Те Ве, се вижда как нападателят тича по пешеходна зона. По време на бягството си той разбива с мачетето предното стъкло на кола, ранявайки намираща се вътре жена, след което удря в лицето мъж.

Накрая беглецът е блъснат от кола, което позволява на полицаите да го арестуват.

И въпреки че полицията изключва престъплението да е било извършено от терористични подбуди, то може да засили допълнително недоволството от политиката на отворени врати за бежанци на канцлера Ангела Меркел, отбеляза Ройтерс.

Това е третото нападение за последните четири дни в Германия. Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Източник: БТА