Има задържан за нападението в църквата във Франция
Има задържан за нападението в църквата във Франция / БГНЕС

Един човек е задържан във връзка с нападението във френска църква, за което пое отговорност "Ислямска държава", съобщи говорителка на прокуратурата, цитирана от АП. Тя обаче не разкри кой е арестуваният и къде е бил задържан.

Френската прокуратура идентифицира единия от нападателите в църквата

Междувременно парижкият прокурор Франсоа Молен съобщи, че единият от нападателите срещу католическата църква е бил идентифициран като Адел Кермиш, на 19 години, роден във Франция, предаде АФП.

По-рано полицията застреля двамата нападатели, които взеха заложници в католическия храм в Сент Етиен дю Рувре в област Нормандия, убиха свещеник и раниха сериозно друг заложник.

Джихадисти прерязаха гърлото на свещеник в църква във Франция

Извършителите на атаката са накарали 84-годишния свещеник Жак Амел да коленичи, преди да му прережат гърлото, и са заснели на видеоклип убийството по думите на монахиня, станала очевидец на престъплението.

Полицейски спецчасти обискираха дома на родителите на единия от похитителите, се вижда на кадри, излъчени в ефира на телевизия Бе Еф Ем.

Мъжете са крещели „Аллах е велик!", разказаха свидетели

Лидерът на крайнодясната партия "Национален фронт" Марин льо Пен обвини властите в бездействие в борбата с тероризма, предаде ТАСС. Тя каза, че бездействието на властите е недопустимо и ги призова да се откажат от политиката си на снизхождение, тъй като атентатите във Франция са станали често срещано явление.

Днешното нападение бе осъдено от Ватикана и от базираното в Ерусалим сдружение на католическите епископи в Светите земи, което призова да се спре употребата на насилие в името на религията, предаде АФП.

Източник: БТА