От БСП обявиха, че има тежка цензура срещу опозицията
От БСП обявиха, че има тежка цензура срещу опозицията / БСП

Кой се опитва да скрие гласа на опозицията? С този въпрос започва публикацията на официалната страница на социалистическата партия, в която се твърди, че е имало саботаж на събора на Бузлуджа.

„Подадохме сигнал до Главна прокуратура за това, което се случи вчера на Бузлуджа - ние и телевизията, с която имахме договор за пряко излъчване".

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя обясни, че от 10:30 до 11:00 часа телевизията е излъчвала пряко и без проблем всичко, което се случва на върха. В 11:00 часа, когато е започвала официалната част на събитието, е бил прекъснат сигналът.

„Направихме всичко възможно да бъде прехвърлено прякото предаване през друга телевизия. Веднага след нейното започване и този сигнал беше прекъснат. Видяхме се принудени да използваме техниката на БНТ. 10 мин. след като те започнаха беше изключена и сателитната връзка на БНТ", допълни Нинова.

По нейните думи на мероприятието е имало най-модерната и сериозна техника, както и изключително добри професионални екипи и инженери.

Нинова: „Почтените хора днес са на колене, а престъпниците свободно си ходят по улиците"

„Смятаме, и така са определили телевизията си в жалбата до прокуратурата, че това беше саботаж на Националния събор на БСП и левицата", подчерта председателят на БСП. По нейните думи не се знае кой е саботирал сигнала и очаква прокуратурата да направи своето разследване.

„Допускаме, че това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата. Да изключиш на три телевизии сигналите и сателит, да прекъснеш пряко излъчване, го определяме като тежка цензура срещу опозицията", каза още тя.

Според нея това е посегателство срещу свободата на словото.

„Г-н Борисов, ако сте Вие, това е недопустимо - да посегнете върху свободата на словото, срещу опозицията и най-голямото й национално събитие и показва само едно - притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа", коментира Нинова.

Кандидатът за президент на БСП ще бъде обявен на 14 август

Тя обясни, че са проведени разговори с много инженери и техници и всички са казали, че за първи път им се случва подобно нещо.

„За първи път и в историята на БНТ се случва това. Искаме прокуратурата да каже кой се опитва да скрие гласа на опозицията", категорична е лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова благодари на тези над 55 000, които са присъствали на събора, както и на всички в страната, които подкрепят БСП.

„Благодаря и на всички служби, които бяха ангажирани, за перфектната организация. Направихте невъзможното, за да протече съборът добре и да я има тази енергия там", заключи тя.