Лидерът на БСП и омбудсманът най-предпочитани от областта за кандидат-президент
Лидерът на БСП и омбудсманът най-предпочитани от областта за кандидат-президент / Dariknews.bg, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и омбудсманът Мая Манолова са най-предпочитаните номинации от социалистите в Старозагорско за кандидат - президент. Членовете на БСП от 11-те общински партийни организации предлагат общо 21 номинации. Сред тях се нареждат имената и на проф. Андрей Пантев, проф. Румен Гечев, Костадин Паскалев, ген. Румен Радев, Илияна Йотова, проф. Стефан Данаилов, Драгомир Стойнев, доц.д-р Янаки Стоилов, Огнян Герджиков, Иван Гайтанджиев, Жан Виденов, Георги Марков и др.

Номинациите бяха излъчвани на заседания на общински конференции и от общински партийни съвети в областта.

„Ние, социалистите от областта искаме кандидат-президентската ни двойка да е обединяваща, интелигентна, национално отговорна, гарант за сигурността и развитието на България. Хората на БСП настояват за президент, който с достойнство и характер да отстоява българските интереси пред света", подчерта областният председател на БСП -Стара Загора Румяна Динева.

На 14 август левицата свиква Национален съвет, за да се определи формулата за участие в изборите и за издигане кандидатурата за президент. Преговорите за обща кандидат-президентска двойка продължават с „Движение 21" и с АБВ, това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Габрово на Национално съвещание под надслов „За задачите на БСП в Президентски избори 2016г".