АБВ и БСП са все по-близо до обща президентска кандидатура
АБВ и БСП са все по-близо до обща президентска кандидатура / БГНЕС

Категорично сме по-близо до обща кандидатура за президент с БСП, всеки извървя своя път, всеки със своите отговорности. Това коментира пред журналисти зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

"Всичко, което надживяхме, надявам се да е за добро", допълни той.

Кой ще е кандидатът на БСП?

Петков припомни, че преди две седмици АБВ са заявили готовност да преговарят за общи кандидати с левицата. "Нашите са Първанов и Калфин - не считайте, че АБВ е функция на БСП", подчерта на пресконференцията зам.-председателят на партията.

Ген. Румен Радев, една от номинациите на социалистическата партия, той определи като един изключително подготвен и достоен човек

Петков обаче не пожела да отговори дали формацията на Георги Първанов би застанала зад Мая Манолова или друга чисто партийна кандидатура на социалистите.

Бойко Борисов се колебае дали да се кандидатира за президент

"БСП преживява тежък период, Корнелия Нинова оглави партията в труден етап от политическа и организационна гледна точка", така Петков разглежда казуса "Стефан Данаилов - Мая Манолова". Надявам се, посочи той, че БСП ще намери не просто средствата да се успокоят нещата, а да бъдат мобилизирани избирателите вътре в самата БСП.