Турски танкови подразделения са навлезли в Сирия в рамките на военна операция, подкрепена от изтребители и бойни самолети на ръководената от САЩ международна коалиция срещу "Ислямска държава", съобщават турски военни източници, цитирани от Ройтерс.

Репортер на агенцията на границата е видял шест турски танка в Сирия и съобщава за интензивен обстрел.

Кюрдски лидер: Турция навлезе в сирийското тресавище и ще бъде поразена

Същевременно турски изтребители и артилерия обстрелват цели на "Ислямска държава" в Северна Сирия като част от операция, започнала рано тази сутрин.

Турски танкове са навлезли в Сирия
netinfo
Подкрепяни от Турция сирийски бунтовнически сили също са влезли в Сирия от Турция в рамките на операцията по прочистване на Джараблус от бойците на "ИД", съобщи за Ройтерс командир на сирийските бунтовници.

Турция и САЩ започнаха операция в Северна Сирия срещу ИД (ВИДЕО)

Турската държавна телевизия ТРТ и държавната Анадолска агенция също разпространиха информацията за навлизане на турски танкове в Сирия, позовавайки се на свои източници. Анадолската агенция не уточнява броя на танковете, които са се насочили към Джараблус с цел освобождаване на сирийския граничен град от джихадистите.

Сирийски бежанец в Австрия: Ако се върна в родината, бих взел човечността

Частната турска телевизия НТВ съобщи, че около 20 танка са пресекли границата. Телевизионният канал предаде за сблъсъци в граничния район.

Турция е нанесла 224 удара по 63 цели на "Ислямска държава"

Междувременно базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права също съобщи, че турски танкове и бронирани машини са навлезли в Сирия по-рано днес.

Турски танкове са навлезли в Сирия
netinfo
Източник: БТА