Боян Петров излезе от медикаментозна кома
Боян Петров излезе от медикаментозна кома / Darikradio.bg, архив

Боян Петров излезе от медикаментозна кома. Той е в съзнание, контактен е и диша самостоятелно, съобщиха от Военномедицинската академия (ВМА), пише NOVA. Алпинистът е с комбинирана политравма, като водещи са гръдната и черепно-мозъчната травма.

Румънка помете с кола алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев

Петров пострада тежко при инцидент на Кресненското дефиле, при който той и екологът Андрей Ковачев бяха пометени от автомобил, управляван от румънска гражданка.

Ковачев може би още днес ще бъде изваден от реанимация, посочиха от болницата по-рано днес. Той е контактен и помни всичко около инцидента.

Румънката, помела Боян Петров и Андрей Ковачев, още е без обвинение

Срещу румънката, която е управлявала колата, все още няма повдигнати обвинения.

27-годишната жена е майка на две малки деца - на 9 месеца и на 3 години. Заради това не е вкарана в ареста до 24 часа по Закона за МВР.

Жената пътувала със съпруга и децата си към Гърция във вторник. Пътният инцидент стана към 11.20 ч. край Османска чешма в Кресненското дефиле. Румънското семейство не е напуснало страната ни. То е на разположение на разследващите органи. Жената и съпругът й са в шок от случилото се.

Преди обяд днес съобщиха от Окръжна прокуратура-Благоевград, че все още не е повдигнато обвинение за пътнотранспортното произшествие. Продължава работата за изясняване на всички обстоятелства.