Ген.Румен Радев:Бавенето на основния кандидат за президент е грубо пренебрежение към избирателя
Ген.Румен Радев:Бавенето на основния кандидат за президент е грубо пренебрежение към избирателя / dariknews.archive

„Каузата е ясна и тя е една - България", каза в Плевен кандидатът за президент на Република България, издигнат от БСП „Лява България" ген. Румен Радев.

„Клел съм се в името на България в най-ранните години на своята кариера и никога не съм отстъпвал на тази кауза, винаги съм служил на българския национален интерес и нямам намерение да отстъпвам от него".

Ген. Радев коментира, че едно от качествата на летеца е себеотрицанието.

„Винаги един летец при всяко излитане залага своят собствен живот в името на живота на другите. Това е част от мен и няма как да го променя така че, моята кауза е бъдещето на България - по-добро, по-справедливо и в защита на интересите на българския народ. Една президентска институция, неподвластна на други влияния и зависимости".

Относно предстоящата предизборна кампания. ген. Радев каза: „За да има кампания, трябва да има кандидати. Знаете, че основният кандидат за президент го няма все още на арената и естествено, това рефлектира върху кампанията, но това за мен е едно пренебрежение и то грубо, към българските избиратели. Българските граждани искат да видят все пак дебат за идеи и за политики, дебат на личности и те са лишени от това.
Това не е добър сигнал, не е демократичният подход и може би има още едно притеснение, че когато ти влезеш в тази кампания, излагаш своите идеи и дебатираш, ти всъщност поемаш своята отговорност.
Затова аз казвам, че за нас това ще бъде една отговорна кампания, защото става въпрос за бъдещето на България и ние се отнасяме с огромна отговорност и стоим зад нашите идеи и послания".

Кандидатът за президент на България ген. Румен Радев каза, че зад военния образ стои нещо много важно:
„Винаги съм бил екипен играч. Да, вземам решения - ясни и отговорни, но винаги на базата на един широк анализ и обсъждане с моя екип. Така ще подходя и сега, но най-важното нещо е да сформирам наистина един ефективен, експертен и добре работещ екип".

Относно първото, което би направил при победа в президентските избори, ген. Румен Радев каза, че за него освен екипа, сигурността на България и на отделния български гражданин е на първо място: "Ако така се развият нещата, това ще бъде един Консултативен съвет за националната сигурност - проактивен за въпросите на мигрантската криза и всички опасности, свързани с нея.

На 23 септември кандидатът за президент на Република България ген. Румен Радев посети област Плевен. В 14:00 часа в Конферентната зала на хотел „Ростов" той проведе среща-разговор с членове и симпатизанти на БСП.

ГенРумен РадевБавенето на основния кандидат за президент е грубо пренебрежение към избирателя
netinfo

Този петък ген. Радев проведе срещи и в градовете Белене и Червен бряг, както и в село Байкал - община Долна Митрополия.