В Сливенско очакват нова работа за 141 души
В Сливенско очакват нова работа за 141 души / областна администрация Сливен

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен одобри Регионална програма за заетост и обучение, по която ще бъдат разкрити 141 временни работни места в публичния сектор. В регионалната програма на областта са постъпили 5 предложения: на четирите общини и едно на Областна администрация. Всички те са в рамките на определения финансов ресурс.

Предвидените работни места за 2 работни места на 8 часов работен ден; с работодател община Сливен - 62 работни места на 8 часов работен ден; с работодател община Нова Загора - 27 работни места на 6 часов работен ден; с работодател община Котел - 23 работни места на 8 часов работен ден; с работодател община Твърдица - 27 работни места на 6 часов работен ден. Разпределени са на 79 обекта в 68 населени места от областта, като общо 54 от тях са на непълен работен ден, а 87 - на пълен.

Дейностите предвиждат поддържане на обекти и сгради - държавна и общинска собственост; почистване и поддържане на дъждоприемни шахти на територията на град Сливен; поддръжка на гробищни паркове; дейности за предотвратяване и преодоляване на последствия от тежки зимни условия; събиране на отпадъци и помощ при товаренето; прочистване от наноси, затлачвания, изсичане на храсти; изхвърляне и събиране на отпадъци и обща работа при подготовка на ремонт; поддържане на улични платна и тротоарни площи.

Разработената регионална програма за заетост се изпраща за утвърждаване от министъра на труда и социалната политика.