Пламен Тачев: Румен Гечев се заиграва нагло със страховете на хората в Телиш
Пламен Тачев: Румен Гечев се заиграва нагло със страховете на хората в Телиш / dariknews.archive
Пламен Тачев: Румен Гечев се заиграва нагло със страховете на хората в Телиш
90675
Пламен Тачев: Румен Гечев се заиграва нагло със страховете на хората в Телиш
  • Пламен Тачев: Румен Гечев се заиграва нагло със страховете на хората в Телиш

Като член на Парламентарната комисия по вътрешена сигурност и обществен ред, народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев опроверга пред Дарик твърденията на колегата си Румен Гечев, относно възможността в село Телиш - Община Червен бряг, Област Плевен, да бъде създаден бежански лагер. Изявлението на депутата беше предизвикано от твърденията на народния представител от БСП Румен Гечев в Плевен, че е възможно решение на кабинета за разполагане на бежански лагер в Телиш

„Нагло и безпардонно, без никакво основание се заиграва със страховете на хората народният представител г-н Румен Гечев като твърди, че някаква държавна комисия е посетила село Телиш във връзка с оглед за бежански лагер. Това е грубо заиграване със страховете на хората и обществото и по -скоро са предизборни инсинуации и манипулации.
Аз твърдя абсолютно категорично, че такъв бежански лагер няма да има. Ако Румен Гечев твърди обратното и не си посочва информаторите, че „имало официална информация от служители", аз искам да кажа, че моята официална информация, че такова нещо няма да има, е от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която от най-високата трибуна - държавата опроверга това нещо. Днес разговарях и със зам.-министър Красимир Ципов, който след проведен разговор с Община Червен бряг ми потвърди, че бежански лагер в село Телиш няма да има.

Аз нося категоричния ангажимент и отговорност като народен представител от 15-ти Многоизбирателен район, че такъв сценарий не съществува. Това е единствено в главите на тези, които искат всячески да отклонят вниманието на хората и да хвърлят сянка върху упраавлението на премиера Борисов.
В заключение депутатът Пламен Тачев подчерта, че такова нещо около създаването на бежански лагер в село Телиш е имало, но по времето на правителството на България с премиер Пламен Орешарски.

„Тогава имаше и протести, на които аз бях лично и защитавах интереса на хората от община Червен бряг. Нека Румен Гечев каже конкретно кои са неговите информатори, както направих аз", каза ПламенТачев.

Той призова колегата си от БСП да си подаде оставката като народен представител, ако бежанският лагер в Телиш не се случи, като заяви, че той също ще подаде оставка, ако такъв лагер бъде разположен в селото.