Мисия Образование: Закъснели ученици – този вторник по NOVA
Мисия Образование: Закъснели ученици – този вторник по NOVA / netinfo

Новините на NOVA продължават своята мисия да търсят верните отговори и решения на проблемите в образованието всеки понеделник в "Здравей, България"

Пета вечерна гимназия в София събира около 200 желаещи да се върнат в системата на образованието, въпреки че са я напуснали. Те са над 30-годишни, семейни, работещи, с деца. Някои от тях са зарязали учебниците преди десетилетия, но въпреки това отново са намерили мотив да се върнат по чиновете.

"Мисия Образование" Закъснели ученици  този вторник по NOVA
netinfo

В новата тема в рубриката "Мисия Образование" на "Здравей, България", Миролюба Бенатова ще ни срещне с тях, за да научим как се учи на стари години, да видим ученици, разплакани от радост, че са завършили, някогашни бунтари срещу системата, осъзнали, че не могат да надвият матрицата, без да са били част от нея.

Най-новият репортаж по темата в рамките на кампанията на Новините на NOVA зрителите могат да гледат във вторник, в сутрешния блок на NOVA.

"Мисия Образование" Закъснели ученици  този вторник по NOVA
netinfo

Новините на NOVA продължават своята "Мисия Образование", след като през последните седмици в няколко последователни теми поставиха на фокус някои от най-наболелите въпроси на българското образование.

Как се работи с първокласници, които не говорят български език? Защо децата се връщат през септември в клас по-неграмотни, отколкото са били преди ваканцията? Как липсата на добра материална база ограбва знанията им? Защо повечето учители са пред пенсия и няма кой да поеме щафетата от тях?

Кой е виновен за това, че учениците често не разбират какво четат? Защо има неравенство в българското училище? Защо в специалност "Педагогика" се влиза с един от най-ниските балове, а завършилите педагогика не искат да стават учители? Къде се загуби дисциплината в клас?

Някои от отговорите и възможните решения видяхме през погледа на лицата на NOVA Невена Василева, Ники Дойнов, Ани Салич, Христо Калоферов, Мия Димитрова, Галя Щърбева и Мира Иванова.

Вече втора година "Мисия Образование" има своето запазено място в публицистичните предавания и Новините на NOVA. Не пропускайте серията от репортажи на кампанията, които показват големите проблеми, възможните решения и добрите примери - в ефира на "Здравей, България" всеки понеделник по NOVA. Защото образованието е отговорът на всички големи въпроси, то е мисия за всеки от нас.

Вашите сигнали за нередности в образованието можете да подавате в секцията "Мисия образование" на сайта Nova.bg, като ни пишете във Facebook страницата на Новините на NOVA или на имейл novinite@ntv.bg.