Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия
Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия / Дарик Сливен, архив

Крайният срок за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия изтича на 31 октомври. Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в Сливенска община са подали 9 души от Сливен и 11 от селата, съобщиха от общината.

Със заповед на кмета Стефан Радев на територията на община Сливен е образувана една подвижна избирателна секция за гласуване по искане на хора с увреждания. Номерът е 184, с адрес Сливен, бул. „Цар Освободител" № 1.

Изтече срока за подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес и на заявление-декларация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за национален референдум на 6 ноември 2016 година..

В община Сливен 1170 души са подали заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. От тях 1005 заявления са от 44- те населени места и 165 за град Сливен. Не са поискани заявление-декларация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място.