БСП проведе консултации при президента Плевнелиев
БСП проведе консултации при президента Плевнелиев / БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев продължава консултациите с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството на премиера Бойко Борисов.

Президентът първо честити на БСП победата на президентските избори, а след това попита дали е възможно сформирането на нов кабинет в рамките на този парламент.

После увери, че би направил всичко възможно това да се случи, защото хората не искали да се стига до предсрочни избори. "Бих стиснал ръката на всеки, който иска да го постигне, защото и последните допитвания до народа показват, че не му се ходи пак на избори", допълни Плевнелиев.

Борисов категоричен: Няма да прави нов кабинет, минава в опозиция

След продължилите час разговори лидерът на БСП Корнелия Нинова препотвърди позицията, че ако получат мандат за съставяне на нов кабинет, ще го върнат.

"С 38 депутати в този парламент няма как да поемем отговорност да управляваме", посочи тя. Нинова отново заяви, че социалистите няма да предлагат служебни министри и няма да участват в реденето на служебен кабинет.

БСП проведе консултации при президента Плевнелиев
netinfo

В четвъртък Росен Плевнелиев проведе консултация с ПГ на ГЕРБ. Премиерът в оставка Бойко Борисов и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов влязоха в сградата на президентството за консултациите с президента.

От вчера сме в политическа криза, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на консултациите. Той напомни, че "от тук нататък президентът е на ход".

БСП проведе консултации при президента Плевнелиев
netinfo