В. Ле-з-еко: Белият дом, толкова близък до Червения площад
В. Ле-з-еко: Белият дом, толкова близък до Червения площад / БГНЕС, архив

Под заглавие: "Белият дом, толкова близък до Червения площад", френското икономическо издание "Ле-з-еко" припомня, че по време на ожесточената кандидатпрезидентска кампания в САЩ екипът на Хилари Клинтън обвини Владимир Путин, че е организирал хакерските атаки срещу изборни файлове, за да облагодетелства своя "приятел" Доналд Тръмп. Обвинението беше отхвърлено категорично.

Путин и Тръмп разговаряха по телефона

Номинацията на Майкъл Флин за съветник по сигурността няма да успокои хората, които в цял свят се опасяват да не понесат последиците от ново съглашение между двамата бивши противници от студената война, се казва в публикацията.

Тръмп избра Майк Пампейо за директор на ЦРУ

Бившият директор на Разузнавателното управление на министерството на отбраната, пенсиониран през 2014 година от Барак Обама, е едновременно привърженик на твърда позиция спрямо исляма и приближен на господаря на Кремъл. Флин, който всъщност ще надзирава дейността на ЦРУ (впрочем, поверена на републиканския експерт Майк Помпейо), е бил платен сътрудник на проправителствената руска телевизия "Russia Today" ("Раша тудей").

Тръмп обяви кои ще са първите му две важни назначения, след като встъпи в длъжност

Според изданието това е още една будеща безпокойство номинация, след тези на псалта на "декомплексираната" крайна десница Стивън Банън за съветник на президента и на отявления критик на имиграцията сенатор от Алабама Джеф Сешънс начело на министерството на правосъдието.

Източник: БТА