БСП обявяват водача на листата в областта на 11 февруари
БСП обявяват водача на листата в областта на 11 февруари / БСП

На 11 февруари БСП ще обявят водача на листата за предсрочните парламентарни избори в Кюстендилска област, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.Тя уточни, че в момента вървят процедури по номинации.
„Удължаването на работата на Народното събрание е имитация на работа. Целта е да се яхне популистки народния вот за промени. Ако желаеха, досега можеха да го направят и да го гласуват. Правят се опити да се удължи работата на правителството, което е чиста загуба на време и ние не приемаме тази позиция. Вменява се и на Радев да нарушава конституцията, за да са ГЕРБ на власт. Този парламент е изчерпан, да отиваме на предсрочни избори", коментира Нинова.
БСП няма да подкрепят промените, които се предлагат от ГЕРБ в Изборния кодекс. „Нашето предложение ще бъде за смесена мажоритарно- пропорционална система, 50 на 50 процента. Тези неща не се правят и в последния момент, защото това е твърде сериозен въпрос и сериозна реформа в изборното законодателство, има си технология. Част от тази технология е и факта, че референдумът е обжалван в съда, който все още не се е произнесъл- съответно Централната избирателна комисия също не се е произнесла, а парламентът има срок от 3 месеца, след произнасянето на ЦИК, за да вземе решение", коментира Нинова.