Община Несебър осигурява безплатни прегледи за жителите през цялата година
Община Несебър осигурява безплатни прегледи за жителите през цялата година / netinfo

С личното съдействие на кмета на Несебър Николай Димитров и с помощта на МЦ „Месемврия", и лекарите - специалисти от „СБР Несебър" се организират целогодишни безплатни профилактични прегледи и консултации. Инициативата е в духа на социално отговорната политика, която община Несебър изпълнява успешно от няколко години, като целта е да се обърне внимание на здравето и да се подобри качеството на живот на местните хора. Прегледите започват от утре, 12 януари, в базата на „СБР Несебър", която е разположена на втория етаж в сградата на Общинската здравна къща. От безплатните прегледи могат да се възползват всички жители на община Несебър, които имат проблеми с опорно - двигателния апарат, периферната или централната нервна система, кардиологични заболявания. Желаещите могат да преминат на физиотерапевтичен преглед /безплатно/, кардиологичен преглед /безплатно/, неврологичен преглед /безплатно/. Освен това, ако на пациента се наложи вторичен преглед, то той също е безплатен. След консултация и препоръка от специалистите, може да се постави „холтер" - мобилно устройство за 24- часово наблюдение на сърдечната дейност на пациента /със заплащане/.
„СБР Несебър" разполага с единствена по рода си в България модерна технология, наречена Телемедицина за кардиообследване на сърдечно-съдовата система по време на рехабилитация и то в реално време. В медицинското заведение за 24 часа се правят 4320 кардиограми. Там специалистите могат да откриват прединсултни и прединфарктни състояния и да дадат препоръка и медицинска информация как да бъдат избегнати те. Провеждат се и програма за додиагностициране и програма-препоръка за промяна на лекарствената терапия.
За повече информация и записване за преглед - тел.: 0554/30123
Идеята за безплатните прегледи е възникнала след разговор между кмета на Несебър Николай Димитров и проф. Цветан Димитров, изпълнителен директор на МЦ „Месемврия" и „СБР Несебър".