С равенство започнаха зимните контроли на Лудогорец
С равенство започнаха зимните контроли на Лудогорец / netinfo

Лидерът в българския шампионат Лудогорец започна с равенство зимните си контроли. В Белек разградчани се срещнаха с предпоследния в руския шампионат Арсенал Тула, като двата тима завършиха наравно 1:1.

Въпреки че изоставаха в резултата почти четвърт час преди края, "орлите" определено могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха, защото направиха много пропуски, особено след попадението си, което беше дело на новото попълнение Жоао Пауло.

Иначе преди почивката момчетата на Георги Дерменджиев се представиха под нивото си, но тогава специалистът беше решил да заложи на доста от резервите и на тези, които не получават множество шансове за изява.

Все пак и в този негов състав в началото имаше играчи като Владо Стоянов, Козмин Моци, Клаудиу Кешеру и Абел Анисе, които имат голяма роля в отбора, но играта на Лудогорец не вървеше като цяло.

През първата част по-чистите положения бяха за руснаците. Никита Бурмистров можеше да открие в 9-та минута, но в последния момент Георги Терзиев изби влизащата във вратата топка.

До почивката още Александър Денисов и Кирил Комбаров изпуснаха чисти положения за Арсенал, а удар на Александру Бурчеану накара Владо Стоянов да показва класа и да избива в последните минути на полувремето.

През тази първа част Лудогорец не успя да сътвори нищо интересно пред вратата на противника и в крайна сметка руснаците могат повече да съжаляват, че се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

След подновяването на играта Дерменджиев пусна голяма част от основните си играчи, като на терена се появиха Джонатан Кафу, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Жоао Пауло, Сисиньо, Натанаел, Ренан, Хосе Паломино и Игор Пластун.

Това раздвижи играта на българския шампион и главоболията за Арсенал следваха едно след друго. И сякаш от нищото руснаците поведоха в 64-та минута. Тогава Комбаров организира хубава атака, при която изведе Олег Власов отдясно в наказателното поле, той центрира и Игор Пластун в бързината заби топката в собствената си мрежа.

Разградчани се вдигнаха на щурм и почти веднага можеха да изравнят, но след подаването на Марселиньо към Густаво Кампаняро, последният не можа да преодолее вратаря, макар да беше останал очи в очи с него.

Но този натиск на българския първенец нямаше как да не доведе до гол. В 74-та минута Жоао Пауло откри головата си сметка за Лудогорец, след като засече хубаво центриране отдясно в наказателното поле и с удар от 4-5 метра разстреля вратаря на Арсенал.

До края на мача последваха невероятни пропуски на "орлите", като Марселиньо и Жоао Пауло не успяха да се разпишат от изгодни ситуации. В крайна сметка повече попадения не паднаха и Лудогорец трябваше да се задоволи само с хикс срещу предпоследния в Русия в началото на зимната си подготовка.