Куп звезди се включват в протестния женски поход срещу Тръмп във Вашингтон
Куп звезди се включват в протестния женски поход срещу Тръмп във Вашингтон / БГНЕС

За разлика от Доналд Тръмп, който не успя да привлече големи шоу звезди и знаменитости за изпълнители на празненствата по случай встъпването си в длъжност, предвиденият за утре протестен женски поход във Вашингтон изглежда ще бъде далеч по-богат на звездно присъствие, предаде ДПА.

Десетки актьори, певци и телевизионни звезди обявиха подкрепата си за женския поход, а мнозина от тях планират и лично да присъстват.

Доналд Тръмп положи клетва като 45-ия президент на САЩ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Певицата и актриса Шер призова в Туитър своите фенове "да протестират срещу режима на Тръмп", а тези, които не могат да дойдат на похода, да бойкотират живото телевизионно предаване на церемонията за клетвата.

Актрисата Америка Ферера, позната от хитовия тв сериал "Грозната Бети", която е от имигрантски произход, също обеща в Инстраграм да участва лично.

Поп звездата Бионсе, която пя на втората клетва на Обама през 2013 г., още не е потвърдила личното си участие, но пусна във Фейсбук призив: "Нека надигнем глас като майки, творци и артисти".

Очаква се в протестното шествие през Вашингтон на първия пълен ден от президентството на Тръмп да участват около 2000 души.

Протестиращи срещу Тръмп изпотрошиха прозорци при демонстрация във Вашингтон

В списъка на участниците личат актрисите Джулиан Мур, Ейми Адамс, Патриша Аркет, Ейми Шумър, поп звездата Кейти Пери. Ще има и звездно мъжко присъствие: Робърт де Ниро, Пол Ръд и Тим Робинс.

Очаква се холивудската звезда Скарлет Йохансон да говори пред участниците, наред с активистките за граждански права Анджела Дейвис и Глория Стейнъм.

Многобройни правозащитни групи са изразили подкрепа за похода, който бе организиран в социалните медии в седмиците след победата на Тръмп в изборите.

Протестиращите казват, че искат да дадат ясен сигнал на новия президент, обвиняван в сексизъм и дори сексуално насилие, колко важна е защитата на правата на жените.

Източник: БТА